Articles: Bahasa (Malay language)

Rakyat Singapura Harus Memainkan Peranan

28 December 2009

puzzlepiece2Sementara pembangkang terus menghadapi cabaran demi membentuk sebuah sistem demokrasi berfungsi di Singapura, rakyat tidak seharusnya menjadi penonton sahaja.

Tanpa penglibatan aktif warganegara Singapura perubahan politik hanya akan menjadi perbualan mulut sahaja dan bukannya pengalaman dan realiti.

Mereka Datang Semakin Muda

25 November 2009

Parti Demokrat Singapura sering mendapat pemuda-pemuda yang menyertai parti dan perjuangannya. Sebab itulah kami adalah parti pembangkang yang pertama di Singapura yang menubuhkan sayap pemuda.

Tetapi semakin tahun berlalu,pemuda yang menyertai kami semakin muda dan muda.

SDP membantah sembarang langkah yang akan menaikkan kos

19 October 2009

SDP membantah sembarang langkah yang akan menaikkan kos

Para Penduduk Kawasan Undi Bukit Panjang,

Walaupun HDB telah mengumumkan bahawa Pasar Fajar tidak akan dibenarkan diubah menjadi sebuah pasaraya setelah dijual kepada Sheng Siong masih terdapat kebimbangan tentang bagaimana perubahan itu akan menjejas harga makanan dan mata pencarian para penggerai yang ada sekarang.

Kekalkan pasar basah, tolak pasaraya

13 October 2009

Kekalkan pasar basah, tolak pasaraya

Para Penduduk Kawasan Undi Bukit Panjang,

Kami tahu bahawa anda tidak senang dengan rancangan untuk mengubah pasar basah di Fajar Road kepada  sebuah pasaraya.

Demokrat Muda Melantik Kepimpinan Baru

27 August 2009

Sayap belia Parti Demokratik Singapura, Demokrat Muda, telah melantik pemimpin dan majlis baru untuk membawanya ke hadapan bagi menghadapi cabaran hari muka.
Di bawah perlembagaan Demokrat Muda, Majlisnya terdiri daripada Presiden, Timbalan-Presiden dan Setiausaha Kehormat dan penggal Majlis adalah untuk dua tahun. Majlis Demokrat Muda akan memandu sayapnya ke arah memajukan tujuan dan matlamat Parti Demokrat.

Exco baru untuk memimpin parti yang kian berkembang

14 August 2009

SDP CECDi dalam perkembangan yang penuh dengan keyakinan, 14-ahli Jawatankuasa Eksekutif Pusat Parti Demokratik Singapura telah dipilih untuk memimpin parti bagi menghadapi pilihanraya yang akan datang.